U Zrenjaninu održana radionica samoodbrane za decu 1Foto: M. P. / Danas

U organizacji Srpske sportske Hapkido Federacije i Tekvondo kluba Proleter u Zrenjaninu je održana radionica samoodbrane, sa temom prevencije od vršnjačkog nasilja.

Predavanje je držao master tekvondoa Nenad Vrekić, član Tekvondo kuće slavnih a njegove instrukcije slušala je grupa dečaka i devojčica, uzrasta od 8 do 15 godina.

„Zaista postoji nasilje u školama, verbalno, fizičko ili digitalno i postoje propisi koji to regulišu, a deca treba da nasilje prijave. Na radionici decu upućujemo kako da nasilje prepoznaju i pomažemo im da steknu samopouzdanje“, objašnjava majstor tekvondoa Nenad Vrekić.

On ističe da je važno osnažiti decu da se suoče sa problemom i javno ukažu na njega, bez obzira koliko da se plaše.

„Svi smo svesni da deca mogu snositi posledice nasilja, jer ako ga dugo trpe u velikom su riziku da i sami postanu nasilnici. Zato su ove radionice krisne da deci pokažemo da treba da prijave problem, to je preduslov kako bi se nasilje zaustavilo“, objasnio je Nenad Vrekić.

Predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja pratilo je dosta članova Tekvondo kluba Proleter, gde ima i dveojčica.

„Korisno je, da oni pored sporta, uče o svemu što je za njihovo odrastanje bitno. Ova radionica o nasilju samo pokazuje u kom pravcu ćemo se kretati kao klub, jer ćemo puno ovakvih vrendosti dati deci. učićemo ih kvalitetnoj ishrani, a organizovaćemo im i radionice o pravilnom disanju“, objašnjava trener Tekovndo kluba Proletera Petar Vidaković.

Svim polazinicima radionice uručeni su sertifikati da su dali doprinos širenju značaja prevencije vršnjačkog nasilja. Deci je poručeno da im moto uvek bude “ Poštujem sebe i druge“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari