U Zrenjaninu počinje sistemska deratizacija 1Foto: Nadica Jakovljev/Danas

U prvom krugu biće obuhvaćena domaćinstva u gradu i nekoliko sela, kao i deponije, groblja, pijace, predškolske i školske ustanove.

U ponedeljak, 3. oktobra, na teritoriji Grada Zrenjanina počinje sistemska deratizacija, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“, kojoj je ova komunalna usluga poverena kroz ugovor o javno – privatnom partnerstvu.

Akcija sistemske zaštite građana od štetnih glodara se sprovodi na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti a na osnovu ugovora o partnerstvu sa gradom, saopštila je „Ciklonizacija“.

U prvom krugu deratizacijom će biti obuhvaćeni objekti individualnog stanovanja u Zrenjaninu, Melencima, Aradcu, Ečki, Elemiru, Perlezu i Stajićevu.

Tretiraće se i šahtovi fekalne kanalizacije, deponije, groblja, pijace, predškolske i školske ustanove i verski objekti.

Iz „Ciklonizacije“ apeluju na građane da operativcima na terenu, koji će biti vidno obeleženi, omoguće pristup u domaćinstvima i podrumskim prostorijama. Apeluju na građane i da postavljene mamke ne diraju, ne premeštaju i ne uklanjaju, kao i da deci i kućnim ljubimcima onemoguće pristup.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari