Srbinu koji se sumnjiči za ubistvo Crnogorca na Pagu preti do 50 godina zatvora 1Foto: Shutterstock

Zadarska policija u petak je zbog likvidacije 38-godišnjeg Crnogorca ispred noćnog kluba na Pagu krivično prijavila 28-godišnjeg državljanina Srbije kojega tereti za teško ubistvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način zbog čega mu preti od 10 do čak 50 godina zatvora.

Uhapšenog Kragujevačanina Duška Tanaskovića, koji je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za ubojstvo Gorana Vlaovića, očekuje ispitivanje u tužilaštvu, a potom i ročište kod istražnog sudije koji će odlučivati o istražnom zatvoru, javlja Hrvatska radio-televizija.

Obračun crnogorskih narko klanova

Tanasković se, po rečima njegov advokata, do sada branio ćutanjem ne otkrivajući motive i okolnosti zločina.

Prema pisanju medija reč je o obračunu dva najbrutalnija balkanska narko klana iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

U policiji kažu da je uhapšenik u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unapred stvorenom zločinačkom namerom i odeven kako bi prikrio identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjaku.

Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom otrčao s mesta zločina.

Ubojica ubrzo uhićen, pronađen i njegov pištolj

Mediji su objavili niz iskaza svedoka da je ubica žrtvi pucao u glavu u vreme dok su posetioci izlazili iz noćnog kluba.

Od zadobijenih rana Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

U policiji kažu da je brzom i koordinisanom akcijom osumnjičeni sprečen u begu je u kratkom roku priveden u službene prostorije.

Na mestu zločina usledio je uviđaj u kojem su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i ubočin pištolj.

„Tokom sprovođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajnim za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga“, saopštila je policija zahvaljujući građanima na kvalitetnim informacijama koje su bile od koristi u hvatanju počinioca.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru, te da je uz sebe uvek imao telohranitelja.

Krivični zakon Hrvatske

Krivični zakon Hrvatske za izuzetno teško ubistvo sa sticajm drugih dela predviđa maklimasnu ukupnu kaznu od 50 godina zatvora.

Za teško ubistvo a predoumišljajem kazna je do 20 godina zatvora.

Za krivično delo počinjeno na terotiriji HRvatske, uključujući i avin ili brod u vlasništvu Hrvatske, sude hvratski sudovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari