Ubija pištolj, ali ubija i glava: Sagovornici Danasa o potencijalnom ishodu najavljenih mera razoružanja

Dve tragedije kasnije: Šta je moglo bolje?

Ostavite komentar


  1. Mere razoružavanja su morale biti donešene, Vlada Republike Srbije je sagledala celokupnu situaciju i ocenila da su tragedije koje su nas zadesile nešto sa čime moramo da se suočimo i reagujemo adekvatno, moramo da radimo dalje na edukaciji da se ovakvi incidenti ne ponove nikad više.

  2. Kazne pooštriti svakako i ko ima oružje raditi nenajavljene kontrole.

  3. Apsolutno podržavam razoružavanje i ne razumem ljude koji su protiv toga

  4. Naravno,vama to ne valja. Vama ništa ne valja. Kako meni ne smeta da niko oružje nema? Za čega vam treba oružje? Pištolj služi da ubiješ nekog,i ništa više.

  5. Oružje se mora čuvati u metalnim ormarima u skladu sa zakonom. Nikako da se objavi podatak koliko je legalnih vlasnika predalo pružje u ovoj masi koja se objavljuje uplašeni najavom predsednika države i da izbegnu plaćanje poreza. Srbija nije država sa mnogo oružja, kako se objabljuje, mnogo veći procenat naoružanih je u Nemačkoj, Austriji, švajcarskoj i deugim evropskim državama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.