Policija je uhapsila Toplicu Markovića (30) iz sela Krušara osumnjičenog za ubistvo dve devojke iz istog mesta, čija su tela pronađena u Adi, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Tela apsolventkinje Stomatološkog fakulteta u Beogradu Ivane Stojković (26) i maturantkinje paraćinske gimnazije Biljane Obradović (19) pronađena su u nedelju ujutru.

Osumnjičeni za njihovo ubistvo identifikovan je i uhapšen zajedničkim naporima Policijske uprave u Jagodini i pripadnika kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Veljović je rekao da je utvrđeno da su se 4. aprila, oko četiri sata, Ivana Stojković i Biljana Obradović vraćale iz Jagodine vozilom marke „honda“, vlasništvo oca Stojkovićeve. Na putu u neposrednoj blizini njihovih kuća, naveo je Veljović, zaustavio ih je Toplica Marković i seo na zadnje sedište vozila.

On ih je potom primorao da se odvezu do mesta Ada, u neposrednoj blizini Morave, udaljenom oko pet kilometara od sela. Tada je, precizirao je Veljović, došlo do verbalnog sukoba Markovića i Stojkovićeve, nakon čega je on sa dva hica iz pištolja marke CZ-M70 kalibra 7,65 milimetara pucao u glavu Ivane Stojković. Obradovićeva je pokušala da pobegne iz vozila, ali ju je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko dva i po metra od vozila, on joj je prišao i ispalio hitac u slepoočnicu. Veljović kaže da se Marković nakon toga pešice udaljio sa mesta zločina u pravcu sela Krušar, a u jutarnjim časovima se pridružio potrazi rodbine za devojkama.

– Marković je uhapšen kao neposredni izvršilac ovog krivičnog dela, odnosno ovog monstruoznog dvostrukog ubistva, kazao je direktor policije. On je dodao da policija u saradnji sa istražnim sudijom Višeg suda u Jagodini i višim tužiocem iz Jagodine, nastavlja rad na rasvetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih za ovo dvostruko ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari