Učiteljica beogradske škole "Braća Jerković" suspendovana posle prijave roditelja: Ministarstvo prosvete šalje inspekciju 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Ministarstvo prosvete će uputiti prosvetnu inspekciju u beogradsku OŠ „Braća Jerković“ koja će utvrditi zakonitost postupanja organa uprave, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete, povodom vesti da je učiteljica te škole suspendovana po prijavi roditelja jednog učenika.

O tome šta se tačno dešavalo u toj školi, direktorka te osmoletke Violeta Marković nije želela da govori u telefonskom razgovoru za Danas, već je prosledila saopštenje:

„Povodom jednodnevne obustave rada u koji su stupili zaposleni OŠ „Braća Jerković“ kako bi izrazili punu podršku koleginici, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak, škola podseća je da bila u zakonskoj obavezi da pokrene disciplinski postupak nakon što je roditelj prijavio da je učiteljica izvršila nasilje nad njihovim detetom“, piše u saopštenju škole.

Kako se dodaje, nakon prijave je odmah obavešten Tim za nasilje kome su prisustvovali članovi Tima iz škole i predstavnik Saveta roditelja.

U saopštenju je navedeno da je odmah po saznanju škola bila u obavezi da pokrene disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlene i donese rešenje o privremenom udaljenju sa rada do okončanja postupka, što je direktorka i učinila.

„Uprava škole ima razumevanja za solidarnost kolega, ali svi moramo voditi računa o interesu dece, te će zato nastavnici i pripremiti plan nadoknade časova za četvrtak, 2. novembar, o čemu će učenici i roditelji biti blagovremeno obavešteni“, piše u saopštenju.

Da je pomenuta učiteljica suspendovana javnost je saznala iz objave jednog korisnika društvene mreže Iks, koji je napisao da je učiteljica povukla učenika četvrtog razreda za kapu-rame i vratila ga učionicu.

„Roditelji prijavili pros. inspekciji, učiteljica suspendovana na 48 sati i kolege se solidarišu sa njom. Gde je kraj ovim apsurdima, pa nek ih uče tata i mama“, piše u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari