Sokobanjafoto BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Udruženje „Moja Srbija“ saopštilo je danas da je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji do 20. novembra.

U saopštenju udruženje je navelo da je za sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera i da mnogi građani zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja

Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ rekao je da bi se produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomoglo građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju odmor u Srbiji, ali i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam.

„Tokom prethodnih nekoliko dana mnogi građani su nas zvali i negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi izvršili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor „, naveo je Ristić.

On je dodao da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako većina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.

Država je odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari