Udruženje penzionera grada Jagodine: Projekat "Treće doba" predstavlja naše pripreme za olimpijadu 1Foto: Ilustracija/Ivan Damjanović

Jagodina finansira projekat „Treće doba“ Udruženja penzionera grada Jagodine, u okviru konkursa za sport i omladinu.

Zanimljivo je da je to najbolje ocenjen predlog od svih prijava koje su prispele na konkurs za finansiranje i sufinansiranje udruženja iz budžeta.

Možda poziv u oblasti sporta i omladine mnoge asocira na mlade ljude kojima bi značio novac za organizaciju i promociju aktivnosti, ovoga puta su se istakli penzioneri.

Projekat „Treće doba“ čak i ne spada u programe koji se održavaju u Jagodini i za cilj imaju promociju sporta u centralnom gradu Pomoravlja.

„Taj projekat su zapravo naše pripreme za penzionersku olimpijadu koja se u septembru održava u Vrnjačkoj banji. Mi uvek rado učestvujemo i priremamo deset do 15 takmičara penzionera“, rekao je za Danas Časlav Đorđević iz Udruženja penzionera grada Jagodine.

Kako nam je ispričao, penzioneri već godinama učestvuju na konkursu i dobijaju finansiranje od lokalne samouprave za pripremu i treninge sportista trćeg doba koji uvek sa nestrpljenjem čekaju da ostave srce na terenu.

„Ima više disciplina, stoni tenis, pikado i razni drugi sportovi. Penzioneri iz Jagodine ne propuštaju prenzionersku olimpijadu u Vrnjačkoj banji koja se održava u septembru. Spremamo se i trudimo se da imamo što bolji plasman“, objasnio je Đorđević.

Za sportske pripreme penzioneri su dobili 100.000 dinara, dok je, na primer, Omladinski parlament Jagodine dobio upola manje.

Iako su mnogi Jagodinci ostali začuđeni ovakvom odlukom o trošenju budžetskog novca koji pripada svim građanima, druga udruženja koja su učesvovala na konkursu i koja su slabije ocenjena nisu želela da komentarišu projekat Udruženja penzionera.

Sa druge strane, ima i onih koje ne čudi ovakva odluka, jer smatraju da je u gradu sve podređeno penzionerima.

„Umiru na funkcijama, pa što ne bi radili i projekte. Samo pogledajte ko rukovodi Sportskim savezom, sportskim klubovima i sportom u gradu i jasno je da tu nema mesta za omladinu, sportski rukovodioci i radnici imaju po 70 i više godina, dok mladi čekaju na birou“, poručuje naša čitateljka nakon pisanja lista Danas o ovoj temi.

A penzioner je i gradonačelnik koji je potpisao odluku o dodeli sredstava, Ratko Stevanović, koji inače sada ima 78 godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari