Inicijativu Udruženja „Petrovgrad“ podržalo 4.242 građana

Ostavite komentar


  1. a zasto mu ne vratite ime veliki beckerek, kad se vec hvatate za istoriju?

  2. Navedene cifre ne znace NISTA !!!!!! Samo referendum,koji bi bio organizovan u skladu sa zakonom i Eu standardima,moze da da „odgovor“ na pitanje :“ Dali ste za promenu imena grada Zrenjanin u Petrovgrad“ !!

    1. Niko ne traži da se „Promeni ime u Petrovgrad“ nego da se ono VRATI!!!

  3. Zasto se uportno izbegava referendum? To je jedini koliko toliko pravi izvor informacije o raspolozenju stanovnistva tog grada.
    Ovako, svako ko ima vise email adresa (ja na promer iz tehnickih razloga samo u firmi u kojoj radim imam oko 10 aliasa) moze visestruko da glasa. Moze da glasa bilo ko, bez obzira da li zivi u Zrenjaninu ili ima ikakve veze sa tim gradom. Ali ne mogu da glasaju oni koji ne znaju kako, nemaju internet adresu ili pristup internetu, a treba da se pitaju.
    Svode pitanje promene imena na dva ili tri razloga: da se vrati tradicionalni (6 godina u upotrebi u odnosu na 700 godina postojanja sigurno ne cini Petrovgrad tradicionalnim imenom), Zrenjanin je nedemokratski izabran (pa ni onaj prethodni nije izabran drugacije, referendumom gradjana), da se oduzimo kralju „Peri“ (ajde da to ime damo Beogradu, ne gradu koji propada), Zrenjanin je simbol antifasizma (mislim da 90% zrenjaninaca nema pojma ko je Zarko Zrenjanin niti im je on asocijacija kad se pomene ime grada), Zrenjanin je znak multikulturalizma (iy tog grada su nekako u to vreme zbrisani 1700 Jevreja, 25% Nemaca, a i procenat Madjara je spao sa 25 na 10%, dok su Srbi masovno naseljeni i sa 33 narasli na 75%),…
    Dajte referendum, zasto se svi toga bojite.

    1. A šta kažeš „Ni ime Petrovgrad nije izabrano referendumom“??? Hahhahah, poštujem tvoje izuzetno poznavanje istorije! Za početak, procunjaš na netu od kad postoji institucija referenduma!

  4. Mali Buda bi morao znati da su to cifre za mazanje ociju. Mali Buda mi morao znati da bez referenduma samo prica u vetar. Mali Buda bi mogao da ucuti da se ne pokrene inicijativa “ kako je kupljen komunisticki Ogrev” i odakle novac!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.