Udruženje sudija podržava inicijativu da posedovanje uređaja za kripto zaštitu bude krivično delo

Ostavite komentar


  1. Vrlo neposteno od strane sudija. Trebalo bi da se prvo da se pobune i proglase neustavnim postavljanje hiljada kamera po gradu i svakodnevno koriscenje policijskih dronova iznad nasih glava. Prava gradjanina na slobodu se smanjuju, ako uopste postoje.

    1. Što je najgore za većinu kamera se ne zna ko ih je postavio, sa kojim ciljem i ko ih koristi.

      1. U prevodu mozemo i da ih srusimo, policija ne bi trebalo da se mesa, posto se ne zna cije su i ko ih je postavio.

  2. A da zabranite internet u zemljici Srbiji???? I golubiju poštu- naravno. A u pošte onda da uvedete cenzore!! Pisma da se predaju isključivo na šalterima pošte, otvorena!! Nego, da li će svakom punoletnom građaninu biti sudski dodeljena po jedna „tetka iz kanade“???

  3. To znači da niko nema pravo na privatnost i da svako treba da omogući policiji da ga neometano prisluškuje? Sledeća stvar će biti da svaki građanin mora uveče da napiše dnevni izveštaj gde je i sa kim bio, šta je doručkovao, ručao i večerao, i da do 22h preda izveštaj nadležnoj PU?

  4. Onda da bude krivično delo i NEPOSEDOVANJE mobilnog telefona jer kako da staviš nekog na mere i da ga prisluškuješ kad nema mobilni. Dakle – neposedovanjem mobilnog telefona lice onemogućava primenu zakonom propisanih posebnih dokaznih radnji…

  5. Ovo nema nikakvog smisla. Npr. sva poslovna komunikacija je uvek kriptovana. Jasno je da nas ministar zeli policijsku drzavu i da moze sve da prisluskuje, samo mi nije jasno kako sudije to podrzavaju. Bolje npr. da vide kako se komunicira sa tetkama iz Kanade, posto tu komunikaciju nikako da presretnu.

  6. Mislim da je ova Vulinova ideja, izrečena u nekom njegovom TV nastupu, totalni idiotizam?! Ne mogu da verujem da će se posedovanje nekog uredjaja tretirati kao kriminalna radnja imaoca tog uredjaja?! Ako Udruženje sudija ledi „logiku“ Vulina onda smo „OFRKALI“. Ako smo svi unapred krivi, ako se unapred sumnja da svi imamo neke kriminalne namere, onda se na isti način može sve zabraniti.

  7. Jel’ ovo neko zezanje? Kako misle ove budale da “zabrane” kriptovanje? Na kom nivou? Danas ima milion načina da se komunikacija zaštiti, i nema tog zakona koji može to sve da zabrani! O čemu vi pričate?

  8. Ovo samo pokazuje nestručnost i nepoznavanje novih tehnologija. Savremena digitalna komunikacija i mnogi elektronski servisi suštinski zavise od enkripcije. Ukinuti enkripciju zakonom ne samo da je nemoguće već je potpuno besmisleno.

  9. Ovi samo guraju. Neka, samo napred, što ste bezobrazniji, jače će te tresnuti o zemlju, a sa vama i vaše sudije i ostali saradnici okupatora.

  10. „i sličnih aplikacija za kriptovanje komunikacije“ je širok pojam…
    bukvalno biće krivično delo ako uključimo enkripciju na Viberu, ako koristimo telegram ili TOR.
    Danas nema aplikacije koja ne koristi neki vid kriptovane komunikacije

Ostavite komentar


Društvo

Oglasilo se tužilaštvo zbog smrti porodilje u Vranju 5

Oglasilo se tužilaštvo zbog smrti porodilje u Vranju

Povodom smrti porodilje iz Preševa u Zdravstvenom centru u Vranju, koja je umrla ubrzo posle porođaja, 17. aprila, Više javno tužilaštvo u tom gradu saopštilo je da obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A. ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, kao i da će predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.