UG „Solidarnost“ iz Subotice podelilo 26 paketa prehrambenih proizvoda za ugroženo stanovništvo 1Foto: Video screenshot

Udruženje građana „Solidarnost“ iz Subotice podelilo je 26 paketa pomoći ugroženim građanima. Paketi sadrže prehrambene proizvode u vrednosti od 30.000 dinara.

Predsednik Udruženja građana „Solidarnost“ iz Subotice, Mikloš Olajoš Nađ, upozorava da u ovom gradu živi veliki broj ljudi koji su socijalno-ekonomski ugroženi.

„Svi su oni bolje zaslužili, svi su oni odradili u svojim firmama i odužili se društvu, razvijajući ga. Oni se ne smeju stideti svoga stanja. Društvo se mora stideti ako ima siromaštva“, ističe Olajoš Nađ.

Podseća da prosečna penzija iznosi oko 24.000 dinara, a da u Narodnoj kuhinji u Subotici imamo 1.200 građana, i još ih ima koji čekaju da dođu na red za hranu.

UG „Solidarnost“ iz Subotice podelilo 26 paketa prehrambenih proizvoda za ugroženo stanovništvo 2
Mikloš Olajoš Nađ, foto: Video screenshot

„Naše udruženje će se boriti i tražiti od vlasti da se ne dozvoli nezakonito bogaćenje manjeg broja ljudi, a da većina siromaši. Ne želimo da radnik u Srbiji bude rob i da bude eksploatisan od strane domaćih i stranih tajkuna i privrednika“, kazao je Olajoš Nađ.

Prema njegovom mišljenju, neophodna je promena Zakona o radu koji je skrojen u korist poslodavaca.

Akcija je nastala u okviru konkursa koji je raspisala Gradska uprava Subotica za projekat „Humanitarna pomoć i solidarnost sa građanima Subotice“ na kom je ovo udruženje dobilo 80.000 dinara.

„Solidarnost“ najavljuje da će druga akcija pomoći biti održana sredinom jeseni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari