Uhapšen policijac jer je pribavljao lažna dokumenta 1Foto: Stefana Savić

Pripadnici MUP uhapsili su policijskog službenika Policijske uprave u Novom Sadu M. Đ. za koga se sumnja da je, zloupotrebom službenog položaja, za dve osobe od kojih je za jednom bila raspisana poternica, pribavio lažna dokumenta.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je on, 10. januara 2014. godine, u službenim prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, izvršio provere za jednog muškarca iz Beograda i njegove lične podatke, kao i informaciju da ta osoba nema izdata lična dokumenta u Srbiji, dostavio M.Z. iz Beograda, za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Osumnjičeni policajac je, nekoliko dana kasnije, u službenim prostorijama PS Temerin, uticao na policijsku službenicu da na njegovoj adresi prijavi prebivalište za M.Z.  i da primi zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave za M.Z sa podacima muškarca iz Beograda, bez prethodne provere identiteta. M.Z. su izdata dokumenta na osnovu kojih je sa lažnim identitetom napustio zemlju.

Na isti način, krajem januara ove godine, osumnjičeni M.Đ. je takođe u PS Temerin pribavio lažna dokumenta za jednu osobu iz Sombora, koja je imala zabranu izdavanja putne isprave u Republici Srbiji, koristeći dokumenta druge osobe, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, M.Đ. je određeno zadržavanje i on je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom  javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari