Uhapšena osoba osumnjičena za ratni zločin u opštini Peć 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je danas nakon višemesečnog istražnog rada Jedinice za istraživanje ratnih zločina u okviru policije Kosova u saradnji sa državnim tužiocem, uhapšeno lice osumnjičeno za ratne zločine na Kosovu tokom 1999 godine.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni je M.Đ. iz sela Vitomirica, opština Peć, crnogorske nacionalnosti, državljanin Kosova.

„Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, sankcionisano članom 142. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koji je bio na snazi u vreme izvršenja krivičnog dela i odnosi se na ofanzivu srpskih vojnih, policijskih i paravojnih snaga od 07.05.1999. godine u regionu Peći, gde se sumnja da je ubijeno devet (9) civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet (5) osoba“, kaže se u saopštenju.

Po nalogu državnog tužioca, osumnjičenom je određena mera pritvora i policijskog zadržavanja da bi se posle toga u zakonskom roku predmet predao pretpretresnom sudiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari