Valjevska policija uhapsila je juče profesora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Valjevu Đorđa P. (48) iz Beograda zbog sumnje da je primio mito od 450 evra. Dan ranije u akciji beogradske policije uhapšen je doktor ortopedije, takođe zbog sumnje da je tražio mito od 400 evra.


Profesor je uhapšen u trenutku kada je od studenta Visoke poslovne škole primio obeležene novčanice i osumnjičen je da je u više navrata od dva studenta uzimao novac kako bi položili ispite. On predaje marketing i trgovinu i opštu ekonomiju i na toj višoj školi je od 2006. godine. Nakon isteka policijskog zadržavanja biće priveden istražnom sudiji u Valjevu.

Policija je juče uhapsila i doktora I. T. iz Urgentnog centra KC Srbije u Beogradu. Doktor je osumnjičen da je od pacijenata tražio 400 evra za operaciju kuka, a uhapšen je, kao i valjevski profesor, prilikom primopredaje mita.

U poslednjih pet godina zbog primanja mita odgovarala su 343 lekara. Februara prošle godine uhapšeni su neurohirurzi KC Srbije Radovan M. i Dragan S, zbog sumnje da su od pacijentkinje primili mito od 6.000 evra za operativno i postoperativno lečenje. Pre dve godine uhapšen je Srđan M., hirurg Odeljenja abdominalne hirurgije Urgentnog centra KC Srbije, osumnjičen da je primio mito od 500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari