Ujedinjeni predlažu besplatan javni prevoz u Beogradu za srednjoškolce, studente, ratne invalide 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Odbornička grupa Ujedinjeni predala je danas Skupštini Beograda predlog za izmenu Odluke o javnom linijskom prevozu po kom bi određene kategorije građana imale pravo na besplatan prevoz.

Odbornik Ujedinjenih Vladimir Obradović kazao je da se predlog odnosi na srednjoškolce, studente, ratne vojne i civilne invalide rata sa stepenom invalidnosti od 20 do 40 odsto, trajno nesposobne za rad, osobe na dijalizi i osobe sa lakom duševnom zaostalošću.

„Na taj način, osim što bi navedena lica imala očigledne pozitivne finansijske efekte, ostvario bi se pozitivan uticaj na životnu sredinu, jer bi se povećao broj korisnika javnog prevoza. To se prvenstveno odnosi na učenike srednjih škola i studente“, naveo je Obradović.

Ocenio je da usvajanje tog predloga ne bi dovelo do „bitnog finansijskog udara“ na javne prevoznike, jer je kako je naveo, broj izdatih pretplatnih karti u prethodnoj godini mali.

„Za kategorije ratnih vojnih i civilnih invalida rata sa invalidnosti od 20 do 40 odsto, trajno nesposobnih lica za rad, lica na dijalizi i lica sa lakom duševnom zaostalošću, broj izdatih pretplatnih karata je ukupno 288“, naveo je odbornik Ujedinjenih koje čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih građana (PSG), Pokret za preokret i sindikat Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.