Ujedinjeni za pobedu Srbije: U stambene zgrade u Čačku stižu glasački listići osoba koje tu više ne žive 1Foto: Wikipedia

Gradski odbor koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije u Čačku saopštio je danas da su mnogi Čačani na svojim adresama, ili u stambenin zgradama, dobili glasačke listiće sa imenima ljudi koji ili ne žive na toj adresi, ili su se odavno odselili i iz tih stanova i iz grada.

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dragan Brajović pokazao je na konferenciji za novinare glasački listić koji je stigao u stambenu zgradu, u kojoj on živi sa porodicom, na ime bivše stanarke u toj zgradi V. D. koja se pre više od 30 godina odselila u Ameriku i živi u Njujorku.

„Mi ćemo pratiti glas ovog glasačkog listića i da li će neko glasati u njeno ime. Ovaj pozvi za glasanje V. D. ne odgovara ni biračkom spisku“, rekao je Brajović.

On je pozvao sve građane na čije adrese su stigli pozivi za glasanje osoba koje ne žive na toj adresi, da te nepravilnosti prijave Biračkom odboru na dan izbora.

Brajović je postavio pitanje zbog čega aktulena vlast šalje glasačke listiće na imena osoba koji više ne žive u Srbiji.

„Problem je što je ova vlast ogrezla u kopupciji, kriminalu i u tome šte predsednici države i Republičke Skupštine, kao i mnogi ministri nisu imali radna mesta pre ovih funkcija i oni ne bi imali gde ni da odu posle izbora, ukoliko bi ih izgubili“, rekao je Brajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari