UKPS: Osuđenik iz Vranja nije imao privilegovan status tokom izdržavanja kazne kućnog zatvora 1Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UKPS) odbacila je danas navode da se Dejan Nikolić iz Vranja „slobodno kretao tokom izdržavanja kazne (zatvora) u kućnim uslovima“, ili da je „imao privilegovan status“.

„Dejan Nikolić je presudom Osnovnog suda u Trsteniku 8. juna 2021. godine osuđen na kaznu zatvora od četiri meseca zbog krivičnog dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću, s tim da se navedena kazna izvršava u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje bez primene elektronskog nadzora“, navodi se u saopštenju UKPS.

U saopštenju se navodi da sva osuđena lica koja izdržavaju kaznu kućnog zatvora imaju pravo na šetnju u trajanju od dva sata svaki dan, i da im to pravo im sleduje po zakonu koje ne može da im se uskrati osim ako ne dođe do zloupotrebe ovog prava.

UKPS navodi da je „ovo pravo koristio i osuđenik Nikolić svaki dan u isto vreme, u periodu od 15.00 do 17.00 sati“, kao i da je radio pod uslovima koje zakon predviđa, a da mu je UKPS i pravo na šetnju i pravo na rad ukinuo „istog trena čim je od policije obaveštena da je ovo osuđeno lice pretilo novinarki lokalnog radija“.

Televizija Insajder objavila je ranije da se Dejan Nikolić „slobodno kretao gradom iako izdržava kaznu zatvora u kućnim uslovima bez elektronskog nadzora“, kao i da je „to uspeo na osnovu potvrde o zaposlenju koju mu je izdala firma registrovana na istoj adresi na kojoj je prijavljeno da živi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari