"Ulica otvorenog srca" od 10 časova u centru Beograda 1Arhiva Foto: Beoinfo

„Ulica otvorenog srca“ prihvatiće danas sve posetioce od 10.00 u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, u centru Beograda, dok je svečano otvaranje zakazano za 12.00 ispred Ateljea 212.

Turistička organizacija Beograda, Opština Stari Grad i Atelje 212 tradicionalno će održati manifestaciju koja je namenjena Beograđanima, ali i svim ostalim gostima glavnog grada.

Muzičko-zabavni program će biti izveden ispred Ateljea 212 i zgrade opštine Stari grad, na uglu pomenutih ulica, a celokupan repertoar upotpuniće i ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i brojne atrakcije.

Kao i prethodnih godina, humanitarno će se prodavati klovnovski nosevi, kako bi se podržali „Doktori klovnovi“ koji pomažu deci da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović najavio je će ove godine biti prisutan rekordan broj izvođača, više od 120 njih, a svi oni će biti podeljeni u tri zone.

Kako je kazao, vreme će za to doba godine biti toplo, pa očekuje rekordan broj ljudi.

„Ulica otvorenog srca“ biće održana i u ostalim delovima grada, u Borči, na Novom Beogradu, Voždovcu, Banovom Brdu.

Ta manifestacija nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste, te je ona ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda.

Očekuje se da će u ovom prvom novogodišnjem danu kroz „Ulicu otvorenog srca“ proći više od 100.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari