Ulica Stefana Nemanje uveče zatvorena za saobraćaj 1Foto: N. Kočović

Deo Ulice Stefana Nemanje, od kružnog toka ispred Gradske uprave do raskrsnice sa Ulicom Stane Bačanin, biće do daljeg zatvorena za saobraćaj uveče od 20 časova do ponoći.

Do promene režima saobraćaja u tom delu glavne ulice u Novom Pazaru došlo je na osnovu Zaključka Gradskog veća, a zbog, kako su nam rekli u lokalnoj samoupravi, velike koncentracije automobila, zagađenja vazduha i stvaranja buke u večernjim satima.

“Vlasnicima vozila koji žive u tom delu ulice i ulicama koje se ukrštaju sa njom biće omogućen nesmetan prolaz”, kratko su nam rekli.

Žitelji okolnih zgrada sa kojima smo pričali pozdravljaju ovu odluku lokalne samouprave uz opasku da bi taj režim saobraćaja trebalo zauvek da ostane na snazi.

“Poslednjih nedelja je bilo nepodnošljivo, nije moglo da se živi od besomučnog ‘turiranja’, sviranja, vožnje u krug i parkiranja na trotoarima. Razumem da ljudi koriste automobil da završe neki posao, ali uveče da ‘prave krugove’ od centra do autobuske, to mi je apsurdno”, kazao nam je jedan od stanara zgrade “Sivi dom”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari