Poslednju sednicu Skupštine grada Zrenjanina obeležili su konstruktivni predlozi opozicionih partija za dopune dnevnog reda, od nabavke defibrilatora za javna mesta i sportske terene gde se okuplja veliki broj naših sugrađana, izgradnje apoteke u Tarašu, jednokratne pomoći penzionerima, formiranja Fonda za razvoj grada Zrenjanina, do predloga da se na svakoj sednici prvo odgovara na pitanja odbornika.

Iako su odbornici DS tražili da se skine sa dnevnog reda set propisa o porezima na imovinu koji će dodatno opteretiti građane, to nije prihvaćeno, kao ni amandman koji su podneli odbornici Dulović i Jeremić.

Već duže vreme ukazujemo na to da razvoj grada Zrenjanina ide u pogrešnom smeru i više nije bitno da li lokalna vlast to radi sa namerom ili iz neznanja, jer je rezultat katastrofalan. Posle svih upozoravajućih pokazatelja koji su kulminirali raspravom o realizaciji budžeta grada za prvih devet meseci ove godine, umesto konstruktivnog dijaloga dobili smo vređanje i neprimerenu komunikaciju od strane vladajuće većine.

Odbornici DS su napustili zasedanje zbog uvreda prema Goranu Kauriću, šefu odborničke grupe, kao i uvredljivih kvalifikacija i pretnji prema svim odbornicima i članova DS. Predsednik Skupštine na očigledno kršenje poslovnika o radu nije reagovao i nije kaznio šefa odborničke grupe SNS koji je prekršio ne samo poslovnik o radu, već i osnovne elemente kulture i političkog dijaloga. Predsednik Skupštine se svojim nečinjenjem poistovetio sa iznetim stavovima i time postao predsednik samo vladajuće većine, a ne svih odbornika lokalnog parlamenta.

Uz to mogla se čuti gomila neistina iz usta prvog čoveka SNS, a pre svega paušalne ocene o projektu izgradnje fabrike vode, čiji je inače najvatreniji zagovornik bio upravo predsednik SNS dok je bio u DS, pa do neistina i davanja pogrešnih informacija o projektima vrtića Alisa i dve fiskulturne sale u Mihajlovu i Aradcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari