Unija sindikata prosvetnih radnika poručuje Kriznom štabu: Dajte nam korisne informacije 1Jasna Janković Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zamolila je Krizni štab (KŠ) da sebi nađe drugu zanimaciju i da se „skine sa grbače zaposlenima u prosveti, roditeljima školske dece i đacima“.

Reagujući na istupanje pojedinih članova KŠ koji su do sada iznosili različite stavove o datumu početka zimskog raspusta, članovi Unije su poručili da ih „ne interesuje šta o školi misle oni koji sa školom veze nemaju“ i da su im „jedino potrebne korisne informacije, jer je nekorisnih bilo previše“.

„Sada o prosveti svi znaju više od onih koji u školama mučno zarađuju (ispodprosečne!) plate. Ničim izazvan, u licitaciju traženja najvećeg prenosioca zlosrećnog virusa, uključio se i Krizni štab: „Zatvaraj (škole) ranije, otvaraj kasnije, odmah prelazite na onlajn! Idite pre podne, posle podne, ne idite… Učite od kuće, delite odeljenja, radite po ceo dan…“ A ovih dana se otvorila i nova aukcija: „Kako da što više izludimo nastavnike, roditelje i đake, odnosno, kada će početi zimski raspust?“ Hoće li 15, treba li 24. a da ipak ostane 31. decembra? Ima li pomoći Kriznom štabu koji krizira?“, pita Unija.

U saopštenju koje je potpisala predsednica tog sindikata Jasna Janković, ironično se zaključuje da je „škola postala najopasnije mesto, leglo znanja koje preti da uništi lepo zamišljene kovid mere koje (jasno) propisuju da može sve“.

„Može i na stadionu 20.000 simpatizera sporta; mogu i igraonice, tržni centri, svadbe, rođendani i obeležavanje godišnjica (braka i partija)… Ali odlazak u školu je ekstremni sport koji se ne preporučuje!? I ko je nama nadređen, Krizni štab ili Ministarstvo prosvete“, pitaju se u Uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari