Unija sindikata prosvetnih radnika za Pčinjski okrug: U Vranju osnovci maturu polagali u tri škole, sve proteklo bez problema 1Foto: Dušan Pešić/Danas

U tri škole u Vranju osnovci polažu malu maturu, i to u Gimnaziji „Bora Stanković“, Ekonomsko-trgovinskoj školi i Medicinskoj školi „Dr Izabel Emsli Haton“, rekao je za Danas predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika za Pčinjski okrug, Dušan Mladenović.

Kazao je da „nema informacija“ o eventualnim problemima na polaganju, kao onih i u kontekstu učestalih lažnih dojava o bombama u školama na teritoriji cele Srbije, pa i Vranju i okolini.

Danas je u vranjskoj policiji pokušao da sazna kako je proteklo polaganje i da li je u nekim školama bilo problema, ali nam je rečeno da bi oni bili nadležni „samo u slučajevima da je policija postupala“.

Potom smo pokušali da kontaktiramo sa Jovicom Stevanovićem, savetnikom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali se on nije javljao na broj koji su nam prosledili iz Gradske uprave u Vranju.

Svršeni osmaci su danas polagali test iz maternjeg jezika, dok će matematiku i kombinovati test u utorak i sredu.

Termin za polaganje je od devet do 11 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari