Uništavanje krpelja uskoro u mnogim subotičkim parkovima: Pčelarima savet da zaštite svoje pčele 1Foto: Ilustracija Pixabay

Tretman protiv krpelja na teritoriji Grada Subotice biće sproveden u periodu od 29. avgusta do 5. septembra.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj upozoravaju da su preparati kojima će biti urađen tretman protiv krpelja otrovni za pčele, pa se mole pčelari da košnice izmeste minimum pet kilometara od lokacije gde će biti sprovedene mere suzbijanja krpelja, u vremenskom intervalu od 48 časova.

Lokacije predviđene za tretman u Subotici su Park Dudova šuma, okolina stadiona „Spartak“ i Aleksandrovačka bara, Park Prozivka, Park Ćirila i Metodija, Park Rajhl Ferenca.

Zatim, sportski tereni, dečije igralište i javna zelena površina za rekreaciju u Mesnoj zajednici Kertvaroš (oivičeno ulicama Banijska, A. Aškerca, Dobojska i objektima Javne ustanove „Naša radost“).

Poljana oko vrtića „Naš biser“, okolina sportskih terena i dečije igralište u Mesnoj zajednici Mali Radanovac (oivičeno ulicama Bele Bartoka, Eduarda Rusijana, Ljube Šercera i Lifke Šandora).

Sportski tereni i igralište sa okolnim javnim zelenim površinama u Mesnoj zajednici Željezničko naselje (Čordaški put – Jovana Mikića – Kruševačka).

Kao i sportski tereni i igralište sa okolnim javnim zelenim površinama u Mesnoj zajednici Aleksandrovo (oivičeno ulicama Plate Dobrojevića, Adačka i Ilindenska).

Dečija igrališta i zelene površine u Mesnoj zajednici Aleksandrovo, u ulicama Vladimira Rolovića – Vlasenička, na Trgu Paje Jovanovića, u ulici Tolminska i u ulici Jurija Gagarina.

Zatim, u naselju „Tokio“, u Mesnoj zajednici Centar 3, dečije igralište u ulici Šenoina, kao i dečije igralište u ulici Braće Jugović u Mesnoj zajednici Dudova šuma, i dečija igrališta u Mesnoj zajednici Prozivka, u ulicama Nade Dimić i u ulici Jo Lajoša.

Dečije igralište i sportski tereni sa okolnim zelenim površinama u ulici Leskovačka u Mesnoj zajednici Ker, kao i u ulicama Ive Andrića – Rovinjska i Sergeja Jesenjina, kao i u Mesnoj zajednici Novo selo, dečije igralište u ulici Augusta Cesarca – Stevana Filipovića, zatim u ulici Velebitska – Vladimira Đanića i Dragojle Jarnević – Potiska u Mesnoj zajednici Gat.

Tretmani će se obaviti i u Mesnoj zajednici Mali Bajmok na dečijem igralištu i sportskom terenu na uglu ulica Fočanska i Raška i u ulici Batinska, dok će u Mesnoj zajednici Novi Grad biti obavljeno na dečijem igralištu u ulici Rade Končara.

U Mesnoj zajednici Kertvaroš na dečijim igralištima u ulicama Zetska, Čat Geze – Pesnička, Petrinjska, Jovana Mikića i u ulici Šantićeva – kod Centra za socijalni rad.

U Mesnoj zajednici Mali Radanovac na dve lokacije, dečija igrališta u ulici Lifke Šandora -Eduarda Rusijana i u ulici Otvorena – Bele Bartoka.

Kao i dečija igrališta u Mesnoj zajednici Peščara, u ulici Uralska – Valjevska i Kumrovačka, dok će se u Mesnoj zajednici Zorka tretmani obavljati na dečijim igralištima u u lici Stubička, poljana kod fabrike „Sever“ i poljane u Zorci (oivičene ulicama Edvarda Kardelja, Bezdanska, Kupusunska i Ive Senjanina) i ulični pojas duž bivše fabrike „Zorka“ – Bedanska i Zorkina ulica), ali i ostale manje javne zelene površine i dečija igrališta u gradskim mesnim zajednicama.

Na Paliću će se tretmani obaviti takođe na više lokacija: Veliki Park, obala od Ženskog do Muškog štranda, Letnja pozornica, okolina Krvavog jezera, dečije igralište na trgu Lasla Mađara, dečije igralište u ulici Daruvarska, Zelengorska, okolina hotela „Sport“, poljane oko restorana „Brvnara“ i „Fontana“, i kod meterološke stanice.

U naselju Kelebija tretiraće se okolina Majdana i dečije igralište u ulici Edvarda Kardelja, dok će u Bikovu biti tretirano dečije igralište i okolne zelene površine kod škole i ambulante.

U Čantaviru javna zelena površina na trgu Petefi brigade sa pijačnim trgom, dečije igralište u ulici Lenjinova – Senćanska i u ulici Pionirska – 8. marta, kao i izletište Siget („Ostrvo“).

U naselju Bačko Dušanovo Dušanovački park – ugao ulice Ive Lole Ribara i Školske ulice i izletište Žablje ostrvo.

U Višnjevcu će se tretirati protiv krpelja dečije igralište i okolna javna zelena površina, u Maloj Bosni, dečije igralište i okolna javna zelena površina, a u Mišićevu dečije igralište i okolna javna zelena površina. Dok će u Đurđinu tretman obuhvatiti dečije igralište, sportski tereni i okolne zelene površine kod škole i ambulante u ulici Vladimira Nazora.

U Bajmok javne zelene površine na Trgu M. Tita i oko Sportskog centra (oivičeno ulicama M. Gupca, Sajmište Stanišićki put), kao i dečije igralište i ostale zelene površine – Rata (kod kanala) i Rata (kod škole).

U naselju Donji Tavankut tretiraće se dečije igralište i ostale zelene površine u ulici Matka Vukovića, a u Ljutovu takođe dečije igralište i okolne zelene površine.

U naseljima Novi Žednik i Stari Žednik dečija igrališta i okolna javna zelena površina.

Tretmani se sprovode u saradnji sa privatnim partnerom subotičke lokalne samouprave „Oris“ iz Sombora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari