Univerzitet u Beogradu između 401. i 500. mesta na Šangajskoj listi

Ostavite komentar


  1. Ova kineska lista je malo bezveze, ne moze toliko da se prida znacaj bivsim nobelovcima i alumnistima od pre toliko godina i casopisima koje je ovaj Djao Pong univerzitet odredio da su relevantni poput Nature and Science,.. Gde je doprinos u drugim prestiznim casopisima a ima ih poprilicno vise od ove liste, internacionalna prepoznatljivost i razmena, pokrivenost osoblja po studentu, postoje tu i mnogo drugih faktora i drugi rankinzi ali ih ocigledno ne pominjemo jer nismo uopste na tim listama. Kineske i ruske ocene su uvek sumnjive..

    1. ‘Bezveze’ se pise odvojeno, i nije ‘Djao Pong’, nego ‘Djao Tong’, a imenica ‘rankinzi’ ne postoji u srpsko-hrvatskom jeziku, ukoliko se misli na rangiranja. Zato je, Stefane, ovaj Vas komentar irelevantan.

      1. Tvoj komentar se sveo u ispravljanju tudiih gramatickih gresaka koje u ovom slucaju nisu toliko bitne. Najbitniji je zdrav razum jedne osobe,a ne to koliko je pismena!

      2. Piše se i bezveze i bez veze,zavisi u kom kontekstu se upotrebljava-osećam se BEZVEZE ; dobila sam posao BEZ VEZE.

  2. Čestitke rektorki ,jer ovo je i njen uspeh,jer je svojom akcijom oko doktorata Malog,uspela da povrati poverenje BU,to je izgleda i svet uvideo.

    1. Pokušavam još jednom jer moj post urednik rubrike ne pušta. Dakle, BU je na listu dospeo tako što je oteo nekada nezavisne državne institute i naterao ih da svoje radove prikazuju kao radove BU. Da je to uradio niški univerzitet, on bio bi on na Šangajskoj listi jer samo Institut Vinča objavljuje više radova na SCI listi od Niškog univerziteta. Novosadski je prošle godine bio u 1000 univerziteta. Sada je očigledno ispao-

  3. Ovo je rezultat Kinesko-Srpske saradnje na cijem celu je pogadjate, Toma diploma…

  4. Još jedno Potemkinovo selo! Beogradski univerzitet ne bi bio na toj listi da nije naterao državne institute da postanu deo BU i da radove prikazuju kao radove BU. Za ilustraciju Institut Vinča proizvodi više radova na SCI listi nego ceo Novosadski Univerzitet. Novosadski je inače prošle godine bio do 1000. mesta, sada je očigledno ispao.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.