Univerzitet u Nišu: Stroga kontrola prijemnih ispita na fakultetima 1Foto: V. Torović

Prijemni ispiti na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu, koji su počeli danas i traju do 1. jula, kako je saopšteno, biće održani u strogo kontrolisanim uslovima.

„U vreme polaganja prijemnih ispita na fakultetima se neće obavljati druge aktivnosti. Ekipe Policijske uprave Niš će obaviti konstradiverzioni pregled zgrada fakulteta pre početka prijemnih. U vreme i tokom čitavog dana dok traju prijemni dežuraće policajci“, preciziraju u Univerzitetu u Nišu.

Filozofski fakultet je obavestio maturante koji žele da studiraju na jednom od 13 departmana da moraju da dođu 15 minuta ranije od zakazanog prijemnog.

„Prozvaćemo kandidate ispred glavnog ulaza u Fakultet, a onda će biti usmereni ka prostoriji u kojoj će polagati prijemni. Svi kandidati će morati da ostanu do kraja njegovog održavanja, odnosno oni koji brže završe test neće moći da napuste prostoriju“, navodi ovaj fakultet.

U vreme pologanja prijemnog u zgradu Filozofskog fakulteta moći će da uđu samo kandidati i zaposleni koji su na njemu angažovani. Niko drugi neće moći da uđe ni u zgradu ni u drvorište.

Unvierzitet u Nišu raspisao je konkurs za prijem 4.340 brucoša, od će 3.180 moći da dobiju mesto na budžetskim studijama.

Kao i prethodnih godina, mladi iz ovog dela Srbije su najviše zainteresovani za studije medicine, psihologije, anglistike i farmacije.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari