Univerzitet u Novom Sadu obeležio 63 godine postojanja, promovisani novi profesori emeritusi 1Univerzitet u Novom Sadu Foto: uns.ac.rs

Svečanošću u amfiteatru Rektorata, povodom Dana Univerziteta u Novom Sadu, danas je obeležena 63. godišnjica njegovog osnivanja.

Kako je navedeno u saopštenju, u okviru svečanosti promovisani su novi profesori emeritusi Univerziteta u Novom Sadu, dodeljene su nagrade studentima za naučne i stručne radove u tekućoj školskoj godini i zahvalnice studentima-volonterima koji su učestvovali u spasilačkoj misiji nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku početkom ove godine.

„Najvažnije je istaći da za poslednjih sedam godina imamo 20 odsto više istraživača i da je 30 odsto unapređen kvalitet njihovog rada, jer je za 60 odsto više objavljenih radova na SCI listi“, ukazao je tom prilikom pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić istakao je da, u godinama koje slede, Univerzitet želi da ima energiju, polet i dobre rezultate.

Madić se osvrnuo na rezulate postignute u prošloj godini, istakavši veliki broj objavljenih radova u međunarodnim časopisima i članstvo u konzorcijumu sa devet velikih evropskih univerziteta.

Novi profesori emeritusi Univerziteta u Novom Sadu, kojima je Senat Univerziteta dodelio ovo prestižno zvanje u toku aktuelne školske godine su: Božo Dalmacija sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Neda Mimica-Dukić sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Livija Cvetićanin sa Fakulteta tehničkih nauka.

Senat Univerziteta je na osnovu predloga komisija za ocenu radova doneo odluku da nagradi 47 studenta sa Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Tehnološkog fakulteta i Akademije umetnosti.

Univerzitet u Novom Sadu broji gotovo 50.000 studenata i 5.000 zaposlenih, obuhvata 14 fakulteta i tri naučna instituta sa sedištem u Novom Sadu, Somboru, Subotici i Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari