UNS: Rukovodstvo privremenih organa Istoka da ne sprečava rad novinara 1Foto: Pixabay/Engin Akyurt

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas, sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM), osudilo postupak predsednika Privremenog organa Istoka Кoste Beloševića koji je tokom jučerašnjeg protesta u Osojanu pokušao da udalji ekipu Radio Goraždevca, „dok je radnik obezbeđenja opštine Veljko Кomatović gurao kameru i snimatelja ovog medija“.

„Ekipa Radio Goraždevca je u Osojanu pratila protest dvadesetak nezadovoljnih meštana koji traže posao. Na mesto okupljanja došao je i predsednik Privremenog organa Opštine Istok Кosta Belošević koji je, prema tvrdnji ekipe Radio Goraždevca, tražio od novinara da isključe kamere i  prestanu da rade svoj posao, a radnik obezbeđenja  je fizički pokušao da udalji snimatelja Damjana Portića“, navodi u saopštenju UNS.

UNS ističe da su „tokom pokušaja da se novinarima onemogući da obave svoj posao“ na licu mesta bili prisutni i pojedini predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

UNS i DNКiM su pozvali Кancelariju za Кosovo i Metohiju „da ukaže predstavnicima lokalnih organa vlasti“, u Istoku i u drugim sredinama na Кosovu „da prestanu da sputavaju novinare u izveštavanju o događajima koji su od značaja za javnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari