Za pretnje smrću novinaru Danasa osuđen na uslovno godinu dana uz zabranu prilaska 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Osoba koja je pretila smrću novinaru lista Danas Vojinu Radovanoviću na Instagramu osuđena je uslovno na godinu dana zatvora i izrečena joj je zabrana prilaska i komuniciranja sa novinarom, izjavila je danas portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice sa okrivljenim L.B. i da je presuda postala pravosnažna.

Veličković je za UNS kazala da se kazna zatvora neće izvršiti ako u naredne tri godine osuđeni ne učini novo krivično delo.

„Uz to, naredne dve godine nakon pravnosnažnosti presude osuđeni ima zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenim, odnosno zabranjeno je da mu prilazi na manje od 100 metara, da ga dalje uznemirava i komunicira sa njim“, rekla je Veličković.

Preteća poruka novinaru Danasa stigla je na privatni Instagram profil nakon što je podelio UNS-ov tekst „Prošao mesec od napada na novinara Vojina Radovanovića, policija nije saslušala predloženog svedoka“.

Da podsetimo, neposredno pre ove pretnje, Radovanovića je u noći između 24. na 25. jun, na beogradskom splavu “Šlep”, napao nepoznati muškarac mlađih godina. On mu je agresivno prišao, uhvatio za rame, obratio imenom i rekao da radi za “plaćenički medij Danas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari