Na Beogradskom univerzitetu više od 15.000 mesta za brucoše: Kolike su predložene upisne kvote po fakultetima? 1Foto: Danas

Fakulteti u sastavu Beogradskog univerziteta upisaće u narednu školsku godinu preko 15.000 brucoša na osnovne akademske i integrisane studije.

Prema predlogu koji je usvojio Senat Univerziteta, na budžetu će biti više od 9.700 mesta, a oko 5.500 za samofinansirajuće studente.

Na master studijama predložen je upis oko 9.500 studenata, od toga skoro 4.000 u statusu budžetskih, dok će na doktorskim studijama mesta biti za preko 1.700, od toga više od 600 koji će se školovati o trošku države.

Predlog upisnih kvota je usvoji Senat nije konačan i on će se menjati u manjoj meri, jer u trenutku održavanja poslednje sednice Matematički fakultet nije održao sednicu Nastavno-naučno veća, pa za njega nedostaju podaci.

Sem toga, kvote će biti izmenjene ako još neki studijski program do početka upisa bude akreditovan. I to je najvažnije, odluku o broju budžetskh studenata donosi Vlada Srbije, pa su i to moguće neke izmene u odnosu na predloge fakulteta.

Politikom upisa koju je ranije usvojio Senat predviđeno je da prvi upisni rok na Beogradskom univerzitetu počne 21. juna, prijavom kandidata i predajom dokumenata, što će trajati do 24. juna.

Od 26. juna do 30. juna biće održani prijemni ispiti, prema rasporedu koji budu objavili fakulteti.

Predlog upisnih kvota za sve fakultete i sve nivoe studija možete pogledati OVDE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari