Upravni sud: Karađorđevićima do 500.000 evra

Ostavite komentar


  1. Jos jedan biser srpskog pravosudja u suprotnosti sa zakonom i zdravim razumom.Ne ulazim u istorijske zasluge karadjordjevica, ni nacin sticanja imovine ali po zakonu o restituciji ako imaju pravo na restituciju prvenstveno se imovina vraca u naturalnom obliku ( sto je u ovom slucaju sigurno moguce jer je dvor tamo gde je u nepromenjenom obliku) a ako to nije moguce onda se daje novcana naknada.Ovo je neka sumanuta konstrukcija upravnog suda da bi bio i vuk sit i ovce na broju.Ostaje nejasno sta ce biti sa koriscenjem dvora ako im se isplati naknada.

    1. Pa naravno, kratkorocna finansijska inekcija porodici Karadzordzevich, da nisu i oni to kupili od Turaka kao i onaj Zlatar planinu?

  2. Da li su oni normalni,za tu cifru javiće se trihiljade ponuda.Samo materijalni povraćaj vlasništva.

  3. Da li su oni normalni,za tu cifru javiće se tri hiljade ponuda.Samo materijalni povraćaj vlasništva.

  4. Zaista ne znam da li porodici Karađorđević može da pripadne kraljevski dvor. Austrija, na primer, sigurno je zemlja u kojoj se poštuje privatna svojina, ali dvorac Šenbrun je u vlasništvu države Austrije i nije predat u vlasništvo porodice Habsburg, a pripadnika te porodice ima i danas podosta. Ne znam ni da li je porodici Habsburg možda isplaćena odšteta u punoj vrednosti tog dvorca, čija vrednost je sigurno poprilična.

    1. Da ali ovaj dvorac je sami jedna veća kuća koju je kralj pravio od svojih para a ne državnih,narodnih

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.