Uprkos vrućini dobar provod zabeležen na drugom Noćnom bazaru u Zrenjaninu 1Foto: M.P./Danas

Nešto malo manje izlagača zbog vrućina i godišnjih odmora ali zato još uvek veliko intereosvanje posetilaca zanbeleženo je tokom vikenda na drugom Noćnom bazaru u Zrenjaninu.

Na tezgama su se našle rukotvorine i suveniri malih proizvođača i zanatlija a glavnu pažnju privlačili su domaći prehrambeni proizvodi – štrudle, krancle, domaći kolači, sirevi, rakije, likeri, med i medni proizvodi, pekmezi, džemovi, sosovi i domaći voćni sokovi.

Nije moralo samo da se gleda, moglo je da se gricne, tu i tamo na postavljenim tanjirima za degustaciju sireva i ostalih domaćih proizvoda.

„Probam, pitam i po nešto kupim. Ali iskreno da vam kažem, uvek se dobro provedem“, kaže najsmejana Zrenjaninka Jasmina.

Najzanimljivija tezga koju smo zabeležili je sa autohtonim hercegovačkim proizvodima rađenim po starim recepturama, gde braća Škiljević iz Gacka nude sir iz mešine, kantarionovo ulje, stari kajmak iz mešine, sirće od divlje jabuke, namaz od sremuša, sok od nara ubranog u Trebinju.

Oni svoje proizvode pod markom „Hedonista sa kamena“ nude u Hercegovini i Novom Sadu ali i na svim sličnim manifestacijama poput Noćnog bazara.

„Proizvodi se prave u Čemernu, registrovano je gazdinstvo za mešovitu proizvodnju, retko ko se opredelio da proizvodi samo jedan proizvod, obično se gleda da bude paket proizvoda i da se cilja na više kupaca. Sve je prirodno i to što priroda oboji to niko drugi ne može tako. Bili smo ovde pre mesec dana i bili smo baš pozitivno primljeni kod kupaca sa našim proizvodima iz Hercegovine, moguće jer ovde gravitira i dosta stanovništva iz tog kraja“, kaže Ognjen Škiljević.

Sa svojim proizvodima na bazaru našle su se i dame iz Ilandže sa sirevima od kozjeg mleka, pa medar Radovan Žeravica iz Bašaida a na sajmu je učestvovala i Mala mlekara Ćuk iz Banatskog Karađorđeva.

Novosađanka Marija Radojčić, pokretač i organizatorka manifestacije kojoj se priključio i Zrenjanin, ne krije zadovoljstvo održavanjem manifestacije.

„Odziv na prvi “Noćni bazar” bio je iznad očekivanja, i što se tiče izlagača i kada su u pitanju posetioci. Prezadovoljni smo i kako je ovaj drugi bazar protekao, i nadamo se skorom viđenju i nastavku saradnje“, poručila je Radojčićeva.

Za dobru atmosferu na bazaru, koji je pre svega druženje pa onda kupovina, pobrinuo se novosadski duo “Nautilus” svojim koncertom na otvorenom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari