Urbanizacija dela Mišeluka u Novom Sadu: Posao vredan skoro milijardu dinara 1Foto: UGIZ

Urbanizacija Mišeluka 3, u blizini Kovid bolnice “Novi Sad”, počinje u februaru. Izgradnja saobraćajnica i prateće infrastrukture biće završena za 550 kalendarskih dana.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije odabrala izvođače radova; posao vredan 972,5 miliona dinara dobila je novosadska firma „Put – invest”, zajedno sa preduzećima „Energetehnika – Južna Bačka”, „OTB inženjering”, „Tekton geosistems” iz Novog Sada i „Suniko solušns” iz Veternika.

„Područje je neizgrađeno i atarski putevi su na pojedinim mestima sa zastorom od drobljenog kamenog agregata. Za potrebe Kovid bolnice izgrađena je saobraćajna i prateća infrastruktura, uključujući i kružni tok sa ulivnim i izlivnim trakama, koje su fizički odvojene ostrvom. Predviđen je kružni tok sa četiri kraka, s tim da su dva kraka izgrađena, a druga dva nedostaju. Postojeći kolovoz se sastoji od dve trake, gde su na onoj prema kružnom toku postavljene vibracione trake za usporavanje saobraćaja, kao i površina za autobusko stajalište i priključci prema bolnici. U neposrednoj blizini spomenute saobraćajne površine nalazi se državni put IB-21”, objašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Kako piše Dnevnik u devet novih ulica bi, osim puteva i staza dužine nekoliko kilometara, trebalo izgraditi i cevovode za vodovod i kanalizaciju, te postaviti stubove javne rasvete, a predviđeno je i parterno uređenje slobodnih površina, što podrazumeva opremanje prostora urbanim mobilijarom poput klupa i korpi za otpatke.

Planirane su saobraćajnice sa dve kolovozne trake, po tri metra širine, s tim da je na mestima, gde uslovi to dozvoljavaju, s obe strane puta predviđena zelena površina širine dva metra i biciklistička i pešačka staza. Kružne raskrsnice biće izgrađene na uglu ulica 3 i 10, kao i na ukrštanju Ulice 2 sa ulicama 5, 8 i 11.

U novih devet ulica na Mišeluku 3 biće postavljena 182 stuba javne rasvete, kao i klupe i korpe za otpatke duž pešačkih staza, ali i držači za bicikle.

Nakon što svi građevinski radovi budu završeni uslediće pejzažno i parterno uređenje, ozelenjavanje, formiranje travnjaka, kao i sadnja drveća i žbunja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari