Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić ponovo je učestvovao u tuči, a ovog puta na meti je bilo obezbeđenje Ambasade SAD. Prema nezvaničnim informacijama, dve grupe mladića sukobile su se u četvrtak rano ujutru u klubu „Plastik“ na uglu Dalmatinske i Takovske ulice.

Sa jedne strane bio je Mišić i njegovi prijatelji, koji su u konflikt ušli sa nekoliko američkih državljana. U tuči su korišćene flaše, a povređen je jedan pripadnik obezbeđenja ambasade SAD. Iako se amasada tim povodom nije zvanično oglašavala, saznaje se da je povređeni marinac zadobio posekotinu po glavi. U klubu „Plastik“ rekli su medijima da se tuča nije dogodila u lokalu, neko ispred, kao i da oni nemaju način da takve incidente spreče. Međutim, prema drugoj verziji, obezbeđenje kluba je sukobljene mladiće „izbacilo“ iz objekta, ali su oni nastavili tuču na ulici, pa je ubrzo došla policija, a zatim i hitna pomoć. Izvori bliski Mišiću navode da on nije učestvovao u tuči, ali da je bio u pomenutom klubu u vreme tuče, dok pojedini očevici navode da je pobegao pre dolaska policije.

Protiv Uroša Mišića, koji je žandarma Nebojšu Trajkovića napao na utakmici Crvena zvezda – Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine i pokušao da mu ugura upaljenu baklju u usta, svojevremeno su u Višem sudu u Beogradu donete dve presude od po 10 godina za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Prvi put je Apelacioni sud ukinuo odluku i vratio postupak na novo suđenje. Posle obnavljanja suđenja i izricanja presude Apelacioni sud je umanjio kaznu Mišiću na pet i po godina zatvora. Pušten je iz zatvora 4. decembra prošle godine, nakon što je usvojen njegov zahtev za amnestiju.

Advokat: Mišić na putu?

– Na osnovu pisanja novina, zaključujem da se neka tuča desila, ali jedine informacije koje imam su od kuma Uroša Mišića, koji mi je rekao da Mišić uopšte nije bio u tom klubu, jer je na putu van Beograda. Zvanično, niko me nije kontaktirao u vezi s tim, a čitav dan sam bio na suđenjima u Specijalnom sudu – izjavio je za Danas advokat Borivoje Borović, koji zastupa Mišića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari