Novi Pazar: Uskoro rekonstrukcija Ulice generala Živkovića 1Novi Pazar, Foto: N. Kočović

Ministarstvo privrede dodelilo je posao rekonstrukcije Ulice generala Živkovića u Novom Pazaru konzorcijumu četiri firme koje su jedine dostavile ponudu na tender raspisan krajem marta.

Posao rekonstrukcije kilometar duge ulice, do poslovne zone Mur, vredan je 81,4 miliona dinara i dodeljen je kompanijama “Složna braća Zoran i Nele” iz Nove Varoši i “Ukras” iz Novog Pazara, dok će im pomagati “Trans-kop” iz Čajetine i “Piramida” iz Brusa.

Ponuda tog konzorcijuma iznosila je 67,8 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost što je više od procenjene vrednosti radova od 62 miliona dinara, koliko je i Ministarstvo privrede prebacilo Novom Pazaru za realizaciju tog projekta.

Zbog toga je lokalna samouprava prihvatila da obezbedi nedostajuća sredstva, posle čega je odlučeno da se konzorcijumu dodeli ugovor i poveri posao.

Rekonstrukcija ulice trebalo bi da počne po završetku administrativne procedure, a predviđeno je da radovi traju maksimalno 60 dana.

Ulica generala Živkovića, u kojoj se nalaze Opšta bolnica, Dom zdravlja, Osnovna škola “Vuk Karadžić” i Sportska hala “Douš” jedna je od najopterećenijih u gradu, a lokalna samouprava je u više navrata najavljivala njenu rekonstrukciju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari