Tradicionalni Wing Chun kung fu klub iz Požarevca je posle nedavno održanog gostovanja na demonstracijama borilačkih veština u Beogradu pod nazivom „Leto na Adi-sport fest“, gde je svojim atraktivnim nastupom oduševio sve prisutne gledaoce, dobio poziv za učešće na borilačkom turniru pod nazivom „Prve Nacionalne igre u borilačkim veštinama“. Na gore pomenutoj manifestaciji koja je već tradicionalna u dvodonevnom, celodnevnom trajanju, gde je nastupilo više od 50 klubova kako iz cele zemlje tako i iz susednih zemalja, požarevački klub su predstavljali: Dejan Mikić (trener i vođa ekipe), Instruktori: Irena Vavić, Nenad Rajković, Saša Živković, učenici: Marija Jović. Sandra Unković, Andreja i Anđela Bogić, Ilija Ivković, Marko i Sneža Mijatović i Vuk Mirosavljević.

Prve Nacionalne igre u borilačkim veštinama su održane na Zlatiboru 27. juna u Hotelsko-sportskom kompleksu Čigota. Osnovna ideja organizatora je, da takmičenje bude deo jedne velike porodice koja se zove WMAGC – World Martial Arts Game Comitee, jedne od vodećih Svetskih organizacija koje promovišu masovno vežbanje borilačkih veština.

Na samoj manifestaciji je bilo više disciplina od kojih treba navesti: selfdefence, total combat (realna borba sa malo pravila i malo zaštitne opreme), kontinuirani sparing, kineske i japanske kate i forme sa i bez oružja, budo šou, sportski jujutsu, grappling i tameshivari (razbijanje tvrdih predmeta rukama i nogama).

Požarevački klub je nastupio sa četiri takmičara, predvođenih trenerom Mikić Dejanom, od kojih su svi osvojili više medalje u nekoliko disciplina. U disciplini kineske forme bez oružja, već tradicionalno, Instruktor Vavić Irena je briljirala i osvojila zlatnu medalju. Takođe ova talentovana požarevljanka koja se nikada ne vraća sa takmičenja bez odličja u disciplini Kineske forme sa oružjem, izvodeći formu „leptir mačevima,“ koju su mnogi prvi put videli na ovim prostorima u originalnom izvođenju, osvaja još jedno zlato. Talentovani instruktor Rajković Nenad inače asistent u klubu, nastupio je takođe u formama praznim rukama gde je osvojio zlatnu medalju, u disciplini sa oružjem izvodeći formu nun čaku palicama osvaja srebro. U disciplini lomljenje tvrdih predmeta nenad je polomivši 15 crepa u plamenu takođe osvojio zlato. Od borilačkih disciplina Nenad je nastupio u izuzetno kratkom vremenu u još dve borbe i to u kontinuiranom sparingu gde osvaja bronzu i u total combatu gde osvaja srebro sa daleko iskusnijim i težim (+ 16 kg ) protivnikom po pravilima koja su prilagođena drugim stlovima. Znači Nenadov bilans je pet medalja (dve zlatne, dve srebrne i bronzanu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari