Nevena Madžarević dobitnica stipendije Rojters instituta na Univerzitetu Oksford 1Foto: Ivan Dinić

Nevena Madžarević, urednica i voditeljka emisije „Probudi se“ na TV Nova, dobitnica je stipendije United media za Rojtersovo program studija novinarstva na Univerzitetu Oksford, koji počinje u oktobru 2024. godine, saopštila je Nova.

Rojtersove studije novinarstva pružaju izuzetnu priliku za profesionalni razvoj, a kompanija United Media je neizmerno ponosna na partnerstvo sa Univerzitetom Oksford i mogućnost da šalje svoje novinare na dalje obrazovanje. Ova prilika im omogućava da prošire svoja znanja, unaprede svoje veštine i povežu se sa vodećim stručnjacima iz oblasti medija iz celog sveta.

„Veliko interesovanje je vladalo za program stipendiranja i imali smo dosta kvalitetnih predloga i prijava naših zaposlenih. Drago mi je što je Rojters institut odabrao Nevenu da nastavi školovanje na Oksfordu. Biće mi zadovoljstvo da vidim naše novinare kako se, nakon ovakvih edukacija, vraćaju u svoje redakcije sa svežim znanjem i iskustvom, doprinoseći još većem kvalitetu novinarstva. Kao kompanija, uvek smo insistirali na nezavisnom i odgovornom novinarstvu, a stipendiranje naših novinara na Oksfordu samo potvrđuje tu posvećenost“, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Nevena Madžarević je poznato TV lice, producentkinja i urednica. Trenutno je glavna i odgovorna urednica i voditeljka jutarnjeg programa „Probudi se“ na TV Nova u Srbiji.

Nakon završenih studija na Fakultetu dramskih umetnosti na odseku za filmsku i televizijsku produkciju, upisala je master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Karijeru je gradila na najpoznatijim televizijskim mrežama u Srbiji a od 2020. godine je deo United Media i televizije Nova.

Program stipendiranja novinara Instituta Rojters za novinarstvo osnovan je 2003. godine i od tada pruža priliku novinarima širom sveta da uzmu pauzu od svakodnevnog rada kako bi dalje razvijali svoje profesionalne veštine. Svake godine, grupi od oko 30 novinara iz različitih zemalja i medijskih organizacija omogućava se učešće u programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari