Uspešna vakcinacija nije kada političari zavrnu rukav

Na koji način se građani mogu ubediti u prednosti imunizacije

Ostavite komentar


  1. Ne treba rijaliti ni kampanja nego dobra organizacija, koje nema. Na NS sajmu zakazani termin nema veze sa zivotom. Preskocila sam ceo red koji je bio na ulici, a ipak sam u hali provela 1,5 h sa hiljadu ljudi. Pola tog vremena sam cekala vakcinu, a pola potvrdu! Ako me neko pita, reci cu mu da ne ide u taj haos, da se ne zarazi.

  2. Nisam bot, ni fan ove vlasti, ali empirijski potvrdjujem, odlicnu organizaciju u vezi sa vakcinacijom, gde sam sve zavrsila za nepunih pola sata, ukljucujuci i vremenski period nakon vakcinacije. Prelezala sam u novembru koronu i nakon 3,5 meseca sam se vakcinisala,cekam da primim drugu dozu i svima bih preporucila, koji mogu, da se vakcinisu. Imam primedbu na broj vakcinisanih u zdravstvu i njihov stav prema vakcinaciji. Kad sam pitala svog izabranog lekara da li da se vakcinisem, obzirom da sam prelezala koronu i da imam pridruzene bolesti, odgovor je bio:“Ne znam sta da ti. kazem, nisam se ni ja ni moja sestra(med.) vakcinisale. U tome je problem, jer to obicnog coveka obeshrabruje, unosi nemir i sumnju u bezbednost vakcina. Ta brojka od 50%vakcinisanih zdravstvenih radnika, verovatno nije tacna.

  3. Postoji još jedan problem, na koji niko ne ukazuje – revakcinacija.
    U gradu gde ja živim, od 800 planiranih pacijenata za revakcinaciju u ponedeljak, nije se odazvalo 650.
    Pretpostavljam da je ova pojava raširena, bilo bi dobro ako bi se mogli dobiti dodatni podaci…
    Neodazivanje na revakcinaciju znači da „trajni“ imunitet neće biti stvoren, i predstavlja efektivno „traćenje“ prve doze vakcine. Ko ne planira da se odazove na primanje druge doze, ne bi trebalo ni da se prijavljuje…

  4. Ocigledno sam ja u tih 200.000 jer i dalje cekam poziv,a ne znam zasto cekam kad se stalno hvale da vakcina ima i apeluju da se treba vakcinisati.Kao sto sam ovde u komentaru procitala,pitala sam doktorku za preporuku jer je suprug prelezao koronu,a i ona je prelezala i malo je reci samo da me je iznervirala,u sustini mi nista nije odgovorila: on zna najbolje sta je dobro za njega,je njen odgovor.Doktor? ili ne,pa o cemu mi ovde pricamo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.