Usporite pored škole 1

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina, od 1. septembra, nastaviće akciju, kojom želi da edukuje decu i njihove roditelje o bezbednom ponašanju u saobraćaju, ali i da upozori ostale učesnike da je potrebno da poštuju saobraćajne propise i da budu posebno pažljivi u blizini škola.

Taj savet će, u saradnji sa saobraćajnim policijom, prvog školskog dana na nekoliko mesta u Čajetini, organizovati niz aktivnosti. Na kritičnoj raskrsnici, na uglu ulica Aleksandra Karađorđevića i Serdara Mićića, deci će biti priređena dobrodošlica, tokom koje će biti deljeni flajeri, a preko razglasa biće emitovani spotovi sa porukama: Naša deca su naša budućnost – sačuvajmo ih, Sva deca vas redom mole, usporite pored škole“ i „Stanite kod zebre svake, čuvajte nam đake“.

Narednih dana, biće organizovane i posete školama, u kojima će biti organizovana predavanja, a učenici će na poklon dobiti knjigu „Pažljivkova pravila“. Zajedno sa saobraćajnim policajcima, članovi Saveta razgovaraće sa roditeljima i prvacima i ukazivati im na pravila ponašanja pešaka u saobraćaju. Ukazujući na opasnosti kojima su deca izložena u saobraćaju, Savet je apelovao na roditelje da svojim doslednim i bezbednim ponašanjem u saobraćaju daju lični primer deci, kao i da ih  upoznaju sa osnovnim pravilima saobraćaja i da uvežbavaju različite situacije.  Savet za bezbednost želi da sa roditeljima, kao bazom vaspitanja, i sa školom, kao bazom obrazovanja, uspostavi neraskidivi savez čiji je cilj da deca budu bezbedna u saobraćaju.

Inače, na kraju prošle školske godine učenici su ispraćeni na raspust izvođenjem predstave „Pažljivko“. Kako bi održao kontinuitet te akcije, Savet za bezbednost je  organizovao niz aktivnosti i početkom ove školske godine, kako bi uputio jasnu poruku o tome da su mališani najznačajniji, ali i najranjiviji učesnici u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari