Uvažen je zahtev Radne grupe „Stop splavovi“ i građana koji su tužili JVP „Vode Vojvodine“ i investitora Nikolu Novakovića zbog splavova da se izuzme sudija – potvrđuje za Danas pravna zastupnica tužitelja Judita Popović. Prema njenom objašnjenju, tužioci su nezadovoljni prvobitnim nepostupanjem u zakonom predviđenom roku a kasnije i donetim rešenjem da se odbije privremena mera kojom bi se zaustavilo postavljanje splava i zatražili su promenu sudije.

– Da li je bilo elemenata pristrasnosti u donošenju rešenja o odbijanju privremene mere, odlučivao je sud. Tek, predmet je dobio drugi sudija i time je uvažen naš zahtev za izuzećem sudije iz ovog predmeta. Novi sudija nas je primio, porazgovarao sa nama i obavestio da je dat nalog odseku za privredni kriminal Policijske uprave Zrenjanin da se preispitaju sve sporne dozvole izdate u zrenjaninskim ustanovama – objašnjava Popovićeva.

Judita Popović skreće pažnju da ovde nije reč o pukom protestu.

– Mi delamo i teramo institucije da rade. Naši su ljudi naučeni na to da sistemu lokalne i državne administracije ne mogu ništa. Mi im sad dajemo primer da mogu da nateraju sistem da radi prema zakonu – kaže Popovićeva.

Pored jezera u Zrenjaninu biće uvedene takozvane „Trojke“, jer je danonoćno dežurstvo za građane iscrpljujuće. Sada će se dežurstva održavati u smenama na svaka dva sata, a biće dežurno po troje stanara Male Amerike. Dežurstva ostaju na snazi dok se ne uvedu privremene mere, zatražene u tužbi, zajedno sa zahtevom da se ugovor između JVP „Vode Vojvodine“ i investitora Nikole Novakovića proglasi ništavim.

Zakup 3.000 dinara mesečno

Radna grupa „Stop splavovi“ obimnom dokumentacijom dostavljenoj sudu dokazuje da su brojne dozvole za splav izdate u Zrenjaninu sporne. Jedna od pravnih „bombona“ je Lokacijska dozvola od 15. maja, izdata za kiosk. Za zrenjaninsku javnost šokantan je i podatak da zakup vodnog zemljišta košta 3.000 dinara mesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari