Uvećava se broj zaraženih korona virusom u Majdanpeku 1Foto: Isaac Quesada

Tokom minule nedelje broj obolelih od kovida u majdanpečkoj opštini postao je dvocifren. Na sreću, radi se o blažim slučajevina virusne infekcije.

Više nedelja u majdanpečkoj opštini nisu bili registrovani novi slučajevi zaražavanja koronom.

Verovatno su se zbog toga ljudi opustili više nego što treba ne pridržavajući se epidemioloških mera, pa je retkost videti osobe sa maskom u zatvorenom prostoru.

Nekoliko dana bilo je dovoljno da od dva kovid bolesnika, ta cifra naraste na 16 i očekivanja zdravstvenih radnika su da će broj obolelih nastaviti da se uvećava.

Uz apel za poštovanje epidemijskih mera, zdravstveni radnici podsećaju da raspolažu svim vrstama vakcine protiv kovida 19 i da zainteresovani za imunizaciju mogu to učiniti svakog radnog dana.

Od aprila 2020. godine i prvog slučaja inficiranja korona virusom u opštini majdnapek, do sada je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod 3.775 osoba.

Zbog težeg oblika virusne infekcije 405 bolesnika moralo je da bude hospitalizovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, a od posledica korona virusa preminulo je 109 pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari