Uvodi se redovan obavezan skrining pregled

Poslanici Skupština Srbije usvojili više zakona iz oblasti zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja

Ostavite komentar


  1. Bolesni smo 100% Prvo doneti zakon za političare (koliko su zdravi, naročito da li su uračunljivi.)..Mira, Sloba, Voja , Vučić (crveno-crna koalicija) je uništila Srbiju više nego nacisti i turci zajedno…. samo u novcu nas koštate 735 milijardi evra…. uništeni privredni i ljudski resursi dibidus….ali tu nije kraj….dovoljno je videti svakodnevne saobraćajke i pogibije na građevinama…katastrofa, saobraćaj je najbolji pokazatelj stanja u nekoj zemlji. Pokazuje sve, koliko se ceni život (svoj i drugih), koliko se poštuju zakoni, koliko su ljudi sposobni, koliko su obrazovani, kako se planira vreme… stanje u našem saobraćaju pokazuje da ovde vlada apsolutni haos i neuređenost, mi ne da nismo političko društvo nego nismo čak ni bilo kakvo društvo. Bilo kakvo društvo podrzumeva neke zakone, neke tokove, neku kakvu takvu uređenost. Ovde u nas imate potpuno anarhiju, svako se ponaša po svojim sospstvenim „pravilima“, tako živi a tako i vozi…. posledice svakodnevne katastrofalne nesreće.

    1. Gradjani su ti koji finansiraju rfzo, te oni treba da odlucuju o svom zdravlju.

  2. Pacijent mora da ima pravo da sam bira lekare i ucestvuje u lecenju a da ga zbog toga ne jure izvrsitelji. Ni jedan lekar ne garantuje izlecenje, te ne moze da primorava pacijente da se podvrgavaju tretmanima sa neizvesnim ishodom.

    1. Pacijenti u terminalnim fazama moraju da imaju pravo da odbiju lecenje a da zbog toga ne bankrotiraju.

    1. Kao i sa trudnicama. Ako niste radile svih 12 meseci a dete vam se razbolelo dobicete malu naknadu. Ako ne zivite u mestu gde je bolnica platicete sve putne troskove ukoliko je bolnica u vasoj filijali osiguranja, nebitno sto je preko 50 km udaljena. Ako vam dete koristi terapiju koju ne mozete naci u apoteci u opstini, opet cete platiti troskove puta do sledece opstine, ako vase dete treba da radi specificne lab.analize opet placate troskove puta, pa jos ako aparat u DZ ne radi, eto celokupne cene analiza u privatnoj laboratoriji, kao da niste uplacivali osiguranje. E sad zamislite da samo jedan roditelj radi i da sve ovo mora da se plati. Nista oni nisu resili ovim zakonom a da se nisu prethodno preracunali. Vecina tesko bolesne dece je bolesna vec u prvoj godini zivota, a to znaci manja plata za majku i manja naknada zarade. Mali broj zena je uspeo da 12 meseci u kontinuitetu ima pristojnu zaradu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.