Užice: Šumari preprodavali drvnu građu

Ostavite komentar


  1. E, ovo je baš „slučaj“! Ja sam nešto ubeđen da je to kap u moru prodaje prirodnih bogatstava za svoj racun.Mora da se uvek prodavala stvarna količina ogreva ( uglj, drva…). A ovi nisu uključili koga je trebalo…

      1. Rekla kazala! Mogli ste umesto imena i prezimena da stavite visinu ili težinu! Identifikacija po godinama starosti?
        Bolje da ništa niste objavili, ili se možda plašite da će im se povećati promet ako objavite puno ime i prezime.

  2. Zar je ovo tolika retkost da je moralo da osvane u novinama?! Pa to je pravilo na koji način funkcioniše seča državne šume. Ljudi moji, da li se mi samo pravimo blesavima ili smo zaista zreli za „posmatranje“? Šumski fond Srbije se decenijama nemilosrdno rauba. Kao da je to tudja imovina?! . Šumu prodaju lokalni šumari u dogovoru sa bandama, koje organizovano prodaju drvnu masu na veliko. Kada oni namire svoje „projektovane profite“, onda plate i državi, neki procenat, tek da se ima utisak kako se lopovluk, nemilosrdna i besomučna kradja i uništavanje sopstvenog habitata sprovodi po zakonu?! Najšumovitiju planinu Jastrebac, seku, uništavaju, siluju i prljaju lokalne bande već decenijama. Svakog funkcionera ili one kjoji bi trebali da sprečavaju pljačku mogu da kupe sa 3 kubika ogrevnog drveta. Pljačka i haos su nastupili, posebno, posle dokasla na vlast petooktobarskih revolucionara. Šleperi od po stotinak kubika svakodnevno špartaju i odvlače bukova stabla stara i po stotinak godina u nepoznatom pravcu. Šta je tu jo paradoks? Deo planine Jastrebac, teritorijalno pripada opštini Blace a šumsko gazdinstvo pripada opštini Kuršumlija?! I tako, još kao dete sam posmatrao kako se ova planina devastira naočigled seljaka čije puteve i okolinu uništavaju ogromna teretna vozila. Milioni kubika drvne mase su odvučene u nekom pravcu i nečije džepove. Blace, gradjani Blaca i okolnih sela od toga ne,maju ništa. Još uvek nemo gledaju varvare na delu. Ovakvu devastaciju nisu počinili ni Bugari ni Nemci.

  3. Dodjite u Vojvodina šume da vidite sta je lopovija na neuporedivo višem nivou.

Ostavite komentar


Društvo

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka? 8

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka?

“Misterija oko dobrovoljne predaje Milorada Lukovića Ulemeka Legije”, glavni je tekst lista Danas od pre 20 godina u prvom izdanju posle praznika. Nakon 14 meseci skrivanja, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde (SDG) predao se nadležnim organima u toku praznika, 2. maja 2004. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.