Uzlet Beograda između dva rata

Ivana Hadži-Popović

Ostavite komentar


  1. " Profesorska kolonija bi mogla da bude metafora…"
    Da to je bio "uzlet" a od osme sednice 1988. započeo je "pad"…. umesto da nam država i društvo obezbedi uslove za život i rad (po ugledu na "Profesorsku koloniju") započeo je ubrzani haos, gde su prof i asistenti BU bili "poslednja rupa na svirali". Ne da nismo dobili stanove ili kuće, nego ni tzv plate nisu pokrivale ni najelementarnije uslove za puko biološko preživljavanje… Posledice? 1/3 prof i asistenata emigrirala, 1/3 pomrla u bedi, a preostala 1/3 ostavljena da tavodi na margini društva jer najveća opasnost za održanje despotske kulturno-političke matrice vladanja jeste znanje i istina.

  2. "U četvrtak 28. septembra 2017. u 19 h u Francuskom institutu, uz šansone i čitanje odlomaka održaće se promocija romana Ivane Hadži-Popović Ljubičice Leonarda da Vinčija u izdanju Albatrosa Plus."
    Ovo je ipak novinski clanak, te bi trebalo da je napisan razumljivijim jezikom: zarezi, dve tacke,, crtice ili navodnici bi objasnili ovu recenicu…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.