Vajerles medija: Tekst CINS-a neprofesionalan i tendenciozan 1Foto: Logo

Sa žaljenjem konstatujemo da je neprofesionalnu i tendencioznu objavu pod naslovom „Prikrivene donacije: Kako firma Igora Žeželja kreira kampanje naprednjaka“ plasirao CINS, ocenila je danas u saopštenju kompanija „Vajerles medija“ i upitala u čijem je interesu da se „transparentni projekti predstavljaju manipulativno i senzacionalistički“.

Ta kompanija pozvala je CINS da objavi odgovore koje su im dostavili u integralnoj verziji, u skladu sa etičkim standardima.

Spekulišući o motivima CINS, navode da su “ pažljivo pratili čemu je poslužila njihova objava i ko ju je iskoristio za svoje interese“.

„U istom danu mediji u vlasništvu Junajted medije i zaposleni u Multikom grupi su pokrenuli kampanju i već tendencioznu vest protiv našeg poslovnog sistema dodatno su predstavili negativnom“, ističe se u saopštenju, uz opasku da „zabrinjava što se kampanji priključio Istinomer, koji se takođe finansira od strane donatora, koji je u istom danu objavio profil vlasnika naše kompanije sa tendenciozno izvučenim pasusom iz CINS-ovog teksta“.

Ta kompanija pozvala je CINS i Istinomer da se „isključe iz koordinisanog napada naše direktne konkurencije, Junajted medije i Multikom grupe“ a njihove donatore da preispitaju svrhu korišćenja svojih donacija.

„Apelujemo na medijska udruženja i organizacije da obrate pažnju na koordinisani nastup medija u vlasništvu Junajted medije, Multikom grupe i njima bliskih političkih aktera, i da na njih ne nasedaju, već da reaguju adekvatno i profesionalno“, poručila je „Vajerles medija“.

Junajted mediji i Multikom grupi poručili su da će poslovno ostati njihova konkurencija, a da će se mediji u njihovom vlasništvu odupreti pritisku, ostati nezavisni i da ni po koju cenu neće postati skriveni ili formalni deo njihove medijske koncentracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari