Vatra je stigla na samo dvadesetak metara do kuća u okolini Novog Sada: "Tek jutros smo videli koliko je požar bio blizu nas" 1Foto: 021.rs

Meštani Rakovca gde je sinoć gorela velika površina šipražja i trave, kažu da su tek jutros videli koliko je vatra bila blizu njhovih vikendica i domova.

Rakovčani kažu da su vatrogasci brzo reagovali, sprečivši vatru da se spusti do kuća, piše 021.rs.

Mada uzroci požara sada nisu poznati, sumnja se na namernu paljevinu, jer je i ranije bilo slučajeva da na ovom potezu gori šipražje i suva trava.

Na licu mesta se vidi da je izgorelo nekoliko hektara nenaseljenog brda koje nema gotovo ni jedno drvo, a sada ni tragove trave.

Na terenu jutros nije bilo više nikod od nadležnih, vatrogasca ili nekih istražnih organe, dok meštani kažu da su do rano jutros bile vatrogasne ekipe koje su dežurale ukoliko se plamen ponovo javi.

Vatra je stigla na samo dvadesetak metara do kuća u okolini Novog Sada: "Tek jutros smo videli koliko je požar bio blizu nas" 2
Foto: 021.rs

Iz Uprave za vanredne situacije do sada se nisu oglašavali povodom ovog požara.

Na ovom delu Fruške gore često se dešavaju požari, odnosno gori trska, suva trava, šipražje, ali to uglavnom bude tokom ranog proleća, leta kad su visoke temperature ili kasne jeseni.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari