Dobrivoje Topalović, jedan od petoro Srba iz opštine Novo Brdo koje je Euleks uhapsio zbog sumnje da su izvršili ratne zločine, pušten je iz pritvora, izjavio je juče zamenik predsednika Opštine Novo Brdo Bojan Cvetković.

Cvetković je rekao da je od Topalovića saznao da je pušten iz pritvora jer je prilikom jučerašnjeg hapšenja došlo do greške i zamene identiteta. Cvetković je naveo da je od advokata uhapšenih Srba saznao da je u toku njihovo saslušanje posle koga će biti odlučeno da li će im biti produžen 48-časovni pritvor, ili će biti pušteni da se brane sa slobode. Topalović je pušen preksinoć kasno iz pritvora, rekao je Cvetković, dodajući da je Topalović radio kao vatrogasac.

Otac Dobrivoja Trajkovića, Novica, rekao je da je policija prilikom hapšenja njegovog sina razvalila ambar i sva vrata na kući, čiju su unutrašnjost ispreturali. Novica je tada rekao da su policajci govorili da u kući i dvorištu traže drogu.

Policija Euleksa uhapsila je i Svetlanu Stojanović iz sela Bostane, Slobodana i Srećka Martinovića iz Plavca – zaseoka iz koga je i Dobrivoje, kao i Srđana Filića iz Jasenovika, svi iz opštine Novo Brdo. Euleks saopštio da se optužbe protiv osumnjičenih odnose na navodni neljudski tretman, prekomernu patnju ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja, primenu mera zastrašivanja i terora i nezakonito hapšenje i zadržavanje. Četvoro Srba uhapšeno je zbog ratnih zločina počinjenih u aprilu 1999. godine, a peti zbog opstrukcije pri hapšenju.

U zatvor zbog grafita

Kosovska policija je uhapsila jednog Srbina i jednog Makedonca zbog sumnji da su na gradskom stadionu u Prištini ispisali grafite „Made in Serbia“ i „Macedonia“. Kosovska policija je saopštila da su uhapšeni M.K. (27) i S.F. 33 godine, dok prištinski listovi prenose navode svedoka da su te dve osobe radile u cirkusu koji je postavljen na prostoru oko gradskog stadiona. Njihovo pisanje grafita za prištinske medije je potvrdio i vlasnik cirkusa „Embellriva“ Kristijan Beluči, rekavši da su uhapšeni to uradili iz ličnih razloga, pošto su izbačeni sa posla. Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari