"Već par godina upozoravamo na urušeno zdravstvo u Boru”: Narodna poslanica Irena Živković o problemima u zdravstvu 1Foto: SSP Bor

„Već par godina upozoravamo na urušeno zdravstvo u Boru i predlažemo mere koje grad može preduzeti da ne bismo u potpunosti ostali bez lekara, ali se ipak ništa ne preduzima”, istakla je poslanica Stranke slobode i pravde iz Bora, Irena Živković.

Prema njenim rečima, danas grad Bor ima samo jednog ortopeda, samo jednog dečijeg pulmologa za ceo region, jednog transfuziologa, a fale i anesteziolozi, mikrobiolozi, radiolozi, lekari urgentne medicine.

“Konačno se došlo pameti da se ulaže u opremu, ali ko će sa njome raditi? Da ne pominjemo Vučićevo obećanje da će nova bolnica biti gotova do kraja 2022. godine. Posledice loše politike u zdravstvu osećamo svi, nijedna bolest ne pita za člansku kartu“, rekla je u Boru Živković.

Na konferenciji za medije je i Miroslav Jovanović svedočio o ličnom iskustvu.

„Posle epi napada moje ćerke pre nekoliko dana, dezurni neurolog me je obavestila da aparat za EEG nije ispravan i da skoro dve godine već nije ispravan, a da uput za Zaječar ne može da mi napiše jer je ispunila svoju kvotu za izdavanje uputa. Bio sam šokiran tim saznanjem, govorimo o detetu sa smetnjama koje je nakon par godina imalo u tom trenutku tri vezana epi napada, u tim situacijama je važno da se EEG pregled uradi što pre. Ako rukovodstvo bolnice nije u stanju da popravi EEG aparat neka se kupi novi, kad vec grad ima para za Akva park nek uloži i u ono što spasava živote“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari