Vekić: Nastavak unapređenja zdravstva 1

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Berislav Vekić izjavio je da ministarstvo, nastavlja reformu zdravstva i najavio pored zakona o zdravstvenom osiguranju, koji uskoro ulazi u skupštinsku proceduru, nabavku odgovarajućih medicinskih aparata.

Svedosci ste puštanja u rad linearnog akceleratora u Kragujevcu, krećemo sa dva u Nišu, dva u Novom Sadu kojima su nedostajali papiri i dozvole, još jedan u Institutu za onkologiju i radiologiju i to je samo početak sređivanja lista čekanja za onkološke hirurgije, odnosno zračne terapije, rekao je Vekić.

On je dodao da se kroz kredit Svetske banke očekuje kupovina još opreme, kako je rekao, „najmanje šest linearnih akceleratora i još nekoliko „magneta“ i skenera, koji će bitno popraviti stanje opreme u bolnicama širom Srbije.“

Pored toga, Vlada obezbedila sredstva „da bi se i naše bolnice dodatno sredile, rekao je Vekić i naveo da je Opšta bolnica u Smederevu dobila tri miliona dinara za sređivanje mokrih čvorova, kupatila.

Reforme i unapređenje zdravstvenog sistema sigurno ne bi bile adekvatne da nije društveno odgovornih kompanija i zahvaljujući njima uspevamo da nadomestimo taj finansijski nedostatak“, rekao je Vekić.

Državni sekretar se na kraju zahvalio kompaniji Petrol koja je Hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Smederevu donirala kolonoskop, kako je rečeno, vredan 23.000 evra, i uručio donaciju načelniku Goranu Avramoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari