Najmanje 19 ljudi je poginulo zbog nevremena koje je zahvatilo Sjedinjene Američke Države, prenose svetski mediji. Najviše je pogođena istočna obala SAD, gde je zbog snežnih padavina paralisan saobraćaj u Njujorku i Vašingtonu, a oko 200.000 domaćinstava je ostalo bez struje. Snežni pokrivač je dostigao i preko 60 centimetara u ovim gradovima.


Dok su pokušavali da očiste sneg, pet osoba je poginulo na teritoriji Njujorka, dok je šestoro stradalo u Merilendu, Baltimoru. Brojni letovi su odloženi, aerodromi zatvoreni, a guverneri više od deset gradova su proglasili vanredno stanje, poput Njujorka, Tenesija, Merilenda, Virdžinije i Džordžije. Na obali u Nju Džerziju oluja je izazvala velike talase koji su doveli do poplave u više gradova.

Takođe, sneg je prekrio Baltimor i Filadelfiju, a u Severnoj Karolini je oko 150.000 potrošača i 90.000 domova tokom vikenda ostalo bez struje. U Kentakiju, Pensilvaniji i Zapadnoj Virdžiniji vozači su satima bili zarobljeni na autoputevima zbog snega.

Ipak, kako prenosi Bi-Bi-Si, mnogi građani su izašli na ulice kako bi uživali u zimskim čarolijama – šetali su se Central parkom, pravili sneška belića…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari