Veljko Krstonošić (DS) gradonačelniku Milošu Vučeviću: Vanredni izbori najpre u Novom Sadu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu Veljko Krstonošić pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da svoju ideju o vanrednim izborima najpre sam realizuje u Novom Sadu.

„Vučević nije neko ko odlučuje o raspisivanju vanrednih izbora za Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali jeste neko ko se pita o eventualnim vanrednim izborima za Skuštinu grada Novog Sada, pa su upravo vanredni izbori u Novom Sadu jedini i najbolji način da pokaže koliko je ozbiljan u onom što predlaže za čitavu zemlju i koliko mu je zaista stalo do izborne volje građana“, navodi Krstonošić.

On podseća da je Vučević poslednji put izabran posle višestranačkih izbora 2016. godine, jer na izborima 2020. opozicija nije učestvovala. U međuvremenu su se u gradu gomilale afere, skandali, promašene investicije, propale rekonstrukcije, a bezbednost je srozana na najniži nivo još od mađarske okupacije.

„Na izborima 3. aprila, lista SNS u Novom Sadu je dobila 36 odsto glasova uprkos svim izbornim mahinacijama kojima su pribegli. To je jedan od najslabijih rezultata stranke u kojoj je Vučević potpredsednik, slabiji čak i od onog u Beogradu. Da mu je zaista stalo do izborne volje građana i legitimiteta, on bi prvi morao da podnese ostavku i pozove na vanredne gradske izbore. Umesto toga, on priča o parlamentarnim izborima s kojim nema ništa,“ poručio je Krstonošić.

Krstonošić je pozvao sve opozicione političke organizacije, građanske inicijative i građane Novog Sada na zajedničku, koordinisanu i aktivnu borbu za što bržu smenu sadašnje gradske vlasti koju predvode Miloš Vučević i SNS.

Prema Krstonošićevim rečima, gradska vlast je „mesto na kojem se povezuju i preko kojeg se realizuju i štite svi poslovi, novac i privatni interesi ljudi koji su oteli Novi Sad od Novosađana“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari